Deze week kan niet afgesloten worden zonder even terug te blikken op een nostalgische game. Deze week is dat Populous. Deze game heeft menig harten veroverd. Ook hier speelde je met een main karakter. Dit was een vrouw die aan het hoofd van een indianenstam stond. Beter bekend onder de naam sjamaan natuurlijk. Met haar aan de leiding moest je je indianendorp uitbouwen en andere indianenstammen veroveren. Je kon vulkanen tot ontploffing laten brengen en zelfs een grote gouden vuurspuwende vogel over laten komen. Ook bij deze game moest je punten verzamelen, maar ik herinner met niet meer precies hoe dat te werk ging. Wel had je natuurlijk codes die je op het internet kon vinden, zodat je opeens alle punten had. Geloof mij, dat was een stuk leuker spelen. Anders duurde de intro van het spel behoorlijk lang.Populous

Het beginpunt van populous was niet veel. Je had de sjamaan en iets van drie dorpelingen. Die dorpelingen liet je dan eerst het stadje verder uitbouwen. Geschikte hutjes, wat kippetjes en uiteindelijk ook een sjamanenhut. Dan kreeg je ook verschillende soorten indianen. Priesters, die konden dan indianen van andere volkeren bekeren. Krijgers, deze gingen met grof geweld een andere dorp binnenvallen. En natuurlijk gewoon de werkers. Deze bouwden stug door aan een dorp met voldoende huisjes en kippen.

Ieder volgend level werd steeds iets moeilijker. De moeilijkheidsgraad had te maken met de bouwgrond. Soms was het land onbewoonbaar omdat er een grote vulkaan in het midden stond. Dan moest je creatiever met je volk omgaan. Het kon ook zijn dat je volledig ingesloten was door andere indianenvolken, dan kon je wel wat hulp van een internetcode gebruiken. Populous was in ieder geval nooit saai en dat terwijl je toen nog geen gebruik kon maken van Free Spins.

Lees hier mijn nieuwe blog..